Valnötter mest antioxidantrika

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

När American Chemical Society jämförde olika nötter fann man att valnötter var de som hade mest antioxidanter, nära dubbelt så mycket som någon annan sorts nör. Dessutom är valnötternas antioxidanter av bättre kvalitet, den antioxidativa effekten är till exempel 2-15 ghånger högre än den från E-vitamin.

Redan tidigare studier har visat att nötter i allmänhet är bra, regelbunden konsumtion av nötter minskar risken för vissa former av cancer, gallsten, diabetes typ 2 och hjärtproblem.

Antioxidanterna försämras av upphettning. För att avlägsna enzymhämmare som finns i alla nötter kan man blötlägga dem med lite salt, i minst 8 timmar, och sedan torka dem på svag värme (upp till 40 grader). Då blir de både godare och mer lättsmälta.

Källa

ACS - Chemistry for Life, 27 mars 2011
http://portal.acs.org/portal/acs/corg/content?_nfpb=true&_pageLabel=PP_ARTICLEMAIN&node_id=222&content_id=CNBP_026930&use_sec=true&sec_url_var=region1&__uuid=ec7dd9e4-cbba-4b18-8f1d-4c9068b4be9b