Vattenlösliga fibrer minskar bukfetma

Användarbetyg: 0 / 5

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

I en studie som sträckte sig över fem år såg man att för varje 10 gram ökat intag av vattenlösliga fibrer minskade mängden bukfetma med 3,7 procent. Bukfetma, fett som sitter kring de inre organen anses som farligare än ytligt fett som sitter under huden eftersom det ökar risken för bland annat diabetes typ 2, högt blodtryck och insulinresistens.

Vattenlösliga fibrer finns framför allt i frukt och grönsaker och i vissa frön, speciellt havre. Däremot innehåller fullkorn till största delen olösliga fibrer.

Källa
Obesity
“Lifestyle Factors and 5-Year Abdominal Fat Accumulation in a Minority Cohort: The IRAS Family Study”
http://www.nutraingredients.com/Research/Soluble-fibre-may-cut-levels-of-belly-fat-Study/?c=1FYZP%2F4DB6wo6RwkL3VTVg%3D%3D&utm_source=newsletter_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BWeekly