Twistterapi mot högt blodtryck

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

I en klinisk studie har man visat att attacker av högt blodtryck kan hanteras med hjälp Twistterapi på ett snabbt och ofarligt sätt.

Twistterapi är en metod där man gör olika vridningar för att stimulera kroppens spiralnät (se NaturMedicin & Hälsa nr 8 och 10 eller www.sujok.se/twistterapi.asp). I studien använde man sig främst av vridningar av tummen och nacken.

Studien omfattade totalt 90 personer, 56 av dem behandlades med Twistterapi och resten med läkemedel (Clondine).

Bland annat undersökte man nackens respektive tummens böjlighet i olika riktningar och därefter nackens vridbarhet åt höger och vänster. Man valde sedan att böja huvudet respektive tummen i den riktning som var minst smärtsam och i den positionen gjorde man en vridning av huvudet respektive tummen i den mest behagliga riktningen.

Studiens slutsatser

1. Genom att applicera adekvat twistposition av kroppen (twistterapi) uppnår man en pålitlig sänkning av artäriellt blodtryck (hos personer med akut högt blodtryck kommer effekten inom 15 minuter efter att behandlingen påbörjats).

2. I jämförelse med Clondine, hade Twistterapi en mer mjuk blodtryckssänkande effekt.

3. Twistterapi orsakar inte episoder av överdriven nedgång av blodtrycket.

4. Tack vare den stora effekten, kostnadseffektiviteten, den säkra applikationen och den synnerligen snabba effekten kan Twistterapi rekommenderas för att hantera akut högt blodtryck hos patienter med högt blodtryck innan de är på nivån att de behöver läggasin på sjukhus.

Källa: Onnuri Medicine nr 17, Februari 2006. Studien har genomförts av: N V Borisova (MD), S D Nazanova (läkare), V V Malakhovsky (ordförande för ickemedicinska behandlingsmetoder och klinisk fysiologi), I M Sechenov (Medicinska Akademin i Moskva), N L Shimanovsky (professor, och associerad medlem i Rysslands Akademi för Medicinsk Vetenskap, ordförande för molekylär farmakologi och radiobiologi, Ryska Statens Medicinska Universitet, Moskva).